Cairns

Tiden springer ivag snabbare an nagonsin. I onsdags kom Niclas hit. Vi hade tva fantastiska dagar med Axel i Albert Park, pa stranden, pa Melbourne Aquarium mm.
I torsdags bokade vi en enkelbiljett till Cairns. I fredags bokade vi ett par natter pa ett hostel och i lordags akte vi hit.
Nar vi klev av planet klockan 7 pa kvallen var det redan morkt och varmt som i en bastu utomhus.
Nar vi, lagom svettiga, kom fram till hostellet fick vi en glad overraskning. Rummet vi skulle bo pa har en helt fantastisk airconditioner. Underbart!
Trots en sen kvall vaknade vi tidigt pa sondag morgon, redo att ge oss ut pa stan. Kvallen innan hade vi bladdrat igen alla broscyrer jag plockat pa mig och valt ut tva dykarskolor som vi tyckte lat intressanta. Vi borjade dagen med att jamfora dem och bestamde oss for det billigaste stallet med trevligast bemotande :)
Nar vi skulle boka och han fragade var vi kom ifran sa borjade han helt plotsligt prata svenska. Dar hade vi statt och snackat engelska ett bra tag med en kille fran Allingsas ;)
Vi utforskade stan, kopte massvis med frukt pa marknaden, kopte nya sandaler och slangde de gamla fallfardiga flip-flopsen ;) Kvallmaten bestod av ett tag av sushi :) Man satt vid ett stort ovalt bord och kunde plocka mat fran alla tallrikar som kom akandes forbi.
Det ar valdigt exotiskt har uppe, vi har sett massor av spannande djur. Pelikaner, hundratals jattestora fladdermoss, en pytteliten odla, en gigantisk grashoppa, sjukt manga papegojor, bla/gula myror och en skylt pa stranden som varnar dig att ga ned i vattnet pga krokodiler :)
Klockan ar 8 pa morgonen och vi ska nu ge oss ivag mot var forsta dag med teorilektioner och provdyk i poolen :D

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, låter ju hur härligt som helst =)

Häftigt med alla exotiska djur, dock inte krokodiler...

Hoppas ni får härliga dagar där uppe vid barriärrevet.

Kramizzar

2010-12-20 @ 16:32:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0