Surfing

I söndags blev jag väckt klockan 7 på morgonen. Det var någon som bangade den planerade surftrippen, så det fanns en ledig plats i bilen för mig. Upp ur sängen lika snabbt som Gustav när han var liten och skulle hugga ved i norge, packade mina grejor och slände i mig lite frukost. Sen bar det iväg till Torquay, drygt en timmes bilfärd härifrån. Vi var runt 20 pers och hyrde en hög med brädor att dela på och varsin våtdräkt. När vi var så många fick vi sjukt bra pris på uthyrningen :)

Det var en rolig syn som mötte oss när vi kom fram till stranden. Havet kryllade av små surfare som kämpade med och mot vågorna.


Min första gång på en surfbräda blev en succé tack vare de gigantiska brädorna ;)


Dagen avslutades med grillning på en av många grillar som finns överallt. Man behöver inte ens ved, det är bara att trycka på en knapp och lägga på köttet, smidigt :)


Språk, lakrits och kundvagnar i miniatyr

När man bor tillsammans med folk från så många olika ställen blir det många roliga diskussioner om språk. Vissa saker funkar att översätta direkt, men i andra fall kan det bli helt fel.

"Is it a roman that you're reading?"

A roman in english är en romare på svenska
En roman på svenska is a novel in english
En novell i sverige is called a short story in english

Bara en liten tanke.

Idag när jag var i stan hittade jag en affär som sålde dutch lichorice. Saltlakrits! Jag kommer att överleva här :D
Jag köpte lite fina kläder också :) och hittade en sak som jag gättegärna vill ha med som är fruktansvärt onödig att köpa. En kundvagn som var typ 15 gånger 7 gånger 10 cm eller nåt. Så fantastiskt söt!! men sjukt onödig :)

Allt som är likadant fast mindre är så himla fint tycker jag :)

Helg

Nu har jag haft en fösta ordentlig helg och det känns hur bra som helst. I fredags gjorde jag nästan ingenting, då det spöregnade hela dagen, fantastiskt skönt!

Igår började vi dagen med en utställning om film- och tv-spelshistoria. Väldigt häftigt!
På kvällen åkte jag och två av mina roommates till en kille i stan och bakade pizza, yummy!
Sen fortsatte vi ut, gick till ett ställe där vi träffade några andra känningar och dansade lite innan kvällen avslutades med letande efter något som var öppet, hade kort kö och var billigt att komma in på. Resultatet blev en pizzeria :) 

Idag har varit en ganska lugn dag och nu ikväll blir det grillning på bakgården :)

I morgon får jag träffa den här godingen igen.






Paul (Axel's pappa) säger jämt att han vill ha mitt jobb, och jag förstår honom verkligen :)
Ser fram emot en ny jobbvecka!





En vecka i kollektivet

Tiden bara springer iväg! Jag har redan bott här i huset i en vecka nu. Igår flyttade det in en ny tjej från tyskland som verkar jättegullig. De flesta är väldigt trevliga, men några verkar sjukt skumma.
Det som först kändes som det vidrigaste ställe jag någonsin kunde bo på känns nu riktigt hemtrevligt.
Jag testade tvättmaskinen igår och den var ett skämt! En sån som de alltid har på film där man öppnar ett lock och häller ner tvättmedlet bland kläderna. Har man fläckar så kan man glömma att de går bort i den, men kläderna blev lite fräshare i alla fall ;)

Ibland funkar inte internet för när vi når en limit så kan vi inte använda det mer. Ganska korkat att ha ett sånt internet i ett hus med 11 pers och lika många datorer :S

Första veckan med Axel har varit jätterolig. Han är världens finaste kille (om man inte räknar Niclas föståss <3). Vi har utforskat en del av stadens parker, bakat, varit på Litte Feet (en sång- och dansklass för små barn), läst böcker och lekt i massor.

Nu ska vi åka in till stan!

Första dagen på jobbet avklarad!

I lördags var jag beredd att sätta mig på första bästa plan hem, men nu känns det riktigt bra att vara här. Jag har varit min första dag med Axel idag. Kikki var med en del av tiden och vi gick igenom alla rutiner.
Jag har bytt min första blöja någonsin ;)

Förmiddagen spenderades i en park vid stranden. Vi bakade pizza, pasta och tårta av sågspån med de mest konstiga ingredienser. Sen åkte vi båt till Falkenberg och bjöd alla hajar och valar på mat. Killen har fantasi, och jag är inte sen att haka på.

Kikki visade lite fler parker man kan gå till. Detta stället kryllar av parker, så vi ska nog inte gå sysslolösa.

I morgon åker Jenny och Anna vidare till Nya Zeeland, så ikväll vankas svensk avskedsmiddag bestående av köttbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt, mums :)

Första lördagen

Morgonen började med en fantastisk utställning direkt från museum of modern art i New York; Tim Burton - The exhibition. Den mannen är en sann konstnär!

Till lunch blev det sushi i gräset tillsammans med Jenny och Anna. Mycket billigare än i Sverige :)

Eftermiddagen spenderades på stranden med en massa volleybollspelande. Jag fick träffa de flesta som bor i huset och en del annat folk. Trevligt.

Oh my freakin' god!

Vad gör jag här? Alla är jättegulliga och jag blir trevligt bemött vart jag än kommer, men jag vill bara hem.

De första nätterna sov jag hemma hos Kikki, Paul och Axel. Att vakna och dra upp rullgardinerna var en fröjd...
Utsikten från mitt sovrumsfönster

Jag har umgåtts med Axel och Jenny i veckan när Jenny jobbat sina sista dagar. Vi har besökt typ varenda park som finns i Port Melbourne och hon tror jag ska komma ihåg dem? ;) Nejdå, jag ska nog hitta tillbaka i sinom tid.

Ikväll var det avskedsmiddag för Jenny så vi var ute och åt. Sjukt god pizza!
Nu har jag precis flyttat in i kollektivet där jag ska bo den kommande tiden. Kommer jag att palla bo här i 9 månader? :S Här är en bild nyss tagen på rummet som jag delar med 3 andra.
Utsikten från min säng

Hela huset är fullproppat med skit som ingen nånsin kommer använda, hur tänkte de här?

"Det som inte dödar mig gör mig bara starkare"

Klarar jag det här så klarar jag vad som helst!

Framme i Melbourne

Nu ar det snart laggdags. Resan har gatt bra, snabbare an jag trodde det skulle ga, trots att tv:n inte funkade mellan Abu Dhabi och Melbourne :/

Jag fick ett varmt valkomnande pa flygplatsen och ar nu hemma hos Kikki, Paul och Axel. Sjukt fint hus! Precis som pa film med stora fonster ut mot stranden :)

Klockan har ar halv 10 pa kvallen och jag ar valdigt trott, vilket ar tur eftersom min klocka egentligen ar halv 1 pa dagen. Jag ringde precis ett kort samtal till Niclas. Han har matrast i skolan och jag ska ga och lagga mig, sjukt!

Halva vagen avklarad!

Efter valdigt lite somn, en mycket tidig sparvagn och flygbuss till Landvetter sa var jag pa G! Allt gick som planerat och resan till Frankfurt var utan problem. Nar vi kom dit hakade jag pa tva killar fran Goteborg sa jag inte skulle tappa bort mig pa denna gigantiska flygplats. Vi hade inte jattemycket tid pa oss, men hann pa planet innan det lyfte.

Med god mat, egen tv och massor av film sa gick resan till Abu Dhabi valdigt snabbt. De bjod pa massor av dricka och snacks pa flyget, det mesta valdigt gott, men creamy caramel popcorn? Sjukt ackligt!

Nu ar jag pa flygplatsen i abu dhabi och vantar pa det sista flyget som pa 14 timmar ska ta mig hela vagen till Melbourne dar Paul, Axel och Jenny vantar pa flygplatsen :)

RSS 2.0