Long time no see

Som vanligt springer tiden iväg fortare än någonsin. Jag ska försöka sammanfatta de här senaste veckorna lite snabbt och lätt.
Niclas kom hit och vi hade drygt 3 underbara veckor tillsammans.


Vi spenderade en tid i Vackra Cairns där vi bodde på en lugnt och mysigt hostel nära vattnet. Tyvärr var vattnet inte speciellt inbjudande då det var brunt som gyttja och hade såna här trevliga skyltar vid sig.


Efter 2 dagar av teori och dyk i en liten pool gav vi oss ut på en 2 timmar lång båttur som tog oss till en större båt som låg ankrad ute på stora barriärrevet. Här skulle vi spendera 2 dagar och en natt i en liten hytt som luktade ganska skumt. Efter 4 dyk med instruktören i 30-gradigt vatten fick via våra certifikat och kunde ge oss iväg på ett sista dyk helt själva. Denna undervattensvärld var helt fantatsisk. Koraller och fiskar i alla dess färger och vi såg till och med en haj och en rocka simma förbi, hur coolt är inte det?


Väl tillbaka i Cairns bokade vi en tur upp till Cape Tribulation och spenderade ett par nätter i en hydda mitt ute i regnskogen. Naturen där uppe var helt sagolik, men eftersom vi åkte dit över jul så fanns det inte en enda utflykt att boka. Segt! Vi fick nöja oss med att vandra runt i skogen och på stranden och bara njuta av varandras sällskap och det faktum att vi firade jul i Australiens varma regnskog. Inte helt fel det heller :)




Vår lilla utflykt fick ett abrupt slut när Niclas fick en infektion i örat och vi var tvugna att ta oss tillbaka till Cairns eftersom det inte fanns någon läkare att få tag på i närheten.

 

På tillbakavägen stannade vi och tog en liten båttur på en flod. Där fick vi både se krokodiler, illgröna trädgrodor och en lika grön orm liggandes ihopkrupen uppe i ett träd.



Det Niclas fann mest faschinerande var dock ett gäng myror som tillsammans kämpade för att förflytta en stor insekt bredvid honom på båten.



I Melbourne hittade vi på en massa mysigt saker. Vi var på utomhusbio och såg eat pray love. Mysig film och mysig upplevelse. Dock ganska kallt :S


Jag visade honom runt i stan och vi satt på vackra federation square och vilade benen.

Vi klädde upp oss och gick på Draculas, en mycket udda dinnershow i vampyrinspirerad miljö.

Vi spenderade en hel dag på Melbournes fantatiska zoo där vi fick se många häftiga djur.



Niclas var väldigt glad att få se en koala...



...men mest lycklig blev han nog när han fick de den här jättesköldpaddan.



I julklapp fick vi av Paul och Kikki biljetter till Gold Class bio. En helt fantastisk upplevelse där man i biosalongen satt i varsin lyxig fällbar fåtölj och kunde beställa in mat och vin mm under filmen.

Detta var den bästa semestern någonsin. Fem av fem toasters, kanonkul!!!


Kommentarer
Postat av: Lotta

Ja, ni hann minsann med mycket under era tre veckor tillsammans. Bilderna är helt fantastiska =)

Så kul nu att lillasyster har kommit till världen oxå.

Axel är väl stolt storebror förstår jag =)

Ha det så underbart.

Kramar

2011-02-06 @ 09:19:48
Postat av: Niclas

Fem av fem toasters utan tvekan! :D Love you <3

2011-02-06 @ 09:41:13
URL: http://waterboij.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0